2011. március 30., szerda

népirtás-összehasonlítás

Nemsokára megjelenik egy írásom népirtás-összehasonlítás témakörben. Az elektronikus változat már elérhető:

http://orvosl.hu/iras.html

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok a külföldi forrásokban gazdag cikkhez! Régi-Új érdeklődési terület Levente atya? :)

    VálaszTörlés
  2. Klasszikus értelemben vett baloldali embernek tartom magamat. Igyekszem az elnyomottak érdekeit szolgálni minden tekintetben, ez talán szakmai ártalom. És annál nagyobb igazságtalanságot nehezen tudok elképzelni, amikor bizonyos emberek szenvedését másodrangúnak tételezik egyesek, ráadásul faji-etnikai megkülönböztetések mentén, fújj!!

    VálaszTörlés
  3. Jó és érdekes írás. Nem kockázatmentes ma sajnos a témaválasztás, de ez nem a szerző hibája, hanem a tragikusan deformálódott, szemellenzős értelmezői fősodoré.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :-) A téma valóban érdekes, de azért is vállalkoztam a megírására, mert meg akartam mutatni mennyi tájékozatlanság, szervilitás és álszentség található a fősodrás habitusában. A pápa egy elvárásnak tett eleget. Ezen az elváráson elsősorban a keresztény oldal reflexeit értem, amely mentalitás szerintem kritikán aluli és feltétel nélkül igazak rá azon jelzők, amelyeket fentebb használtam.

    VálaszTörlés
  5. A probléma alapvetően a következőkben foglalható össze:

    1. Egy pápai bocsánatkérés nem dogma, a történelmi kontextusban kell nézni az ilyen megnyilatkozásokat. Mennyiben az "illemnek" vagy a "PC"-nek való megfelelés.

    2. A zsidóság a második templom lerombolása óta belső meghasonlottságban él. Négy vallási fő irányzata (orthodox, konzervatív, liberális, reform) van (rengeteg kis csoportokkal mindegyiken belül) központi testület, hivatal nélkül. Ehhez jön még a szekularizáció. A világ (jórészt szekuláris) zsidóságát (főleg külső nyomás során) két dolog rántja egybe:

    I) Izrael léte (a ház, ahová a macska nem mehet) - és a cionizmus, még konstruktív kritikával való támogatása is;
    II) valamint a holokauszt pszeudo-vallásivá formált alakja. (Ez utóbbi függetlenül igaz attól, hogy pontosan mennyiben és milyen alakban történt genocídium.)

    Az, hogy egy kisebbségük mindkettőt elutasítja, még nem bizonyíték arra, hogy ez mint "közmegegyezéses identitás" nem létezne e két pont. Attól mert vannak magyarok, akiknek Szent István semmit sem jelent, attól ez még "a" magyarság identitásalapvető része.

    Ez mind az "ut in pluribus" (a kivétel erősíti a szabályt) elv alapján igazolható.

    VálaszTörlés
  6. Két írásom a kereszténység és a zsidóság viszonylatával kapcsolatban:

    http://amdg.betiltva.com/szasz-peter-egyhaz-esvagy-zsinagoga/

    http://amdg.betiltva.com/szasz-peter-a-nagypenteki-konyorges-kalvariaja/

    Ajánlom továbbá Kmoskó Mihály atya írását:

    http://amdg.betiltva.com/dr-kmosko-mihaly-a-zsidosag-messiasa-s-a-keresztenyseg-megvaltoja/

    VálaszTörlés