2010. augusztus 1., vasárnap

és persze ez is szentmise

kaptam:



NB. Aki meg tudja mondani milyen liturgikus színű miseruhában van Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek, annak fizetek egy sört. Lehetőségek a következők: arany, fehér, piros, lila, zöld, kék. Megoldásokat „Jézus a diszkóban” jeligére várom.

Akkor már inkább ez :-)



8 megjegyzés:

  1. Schönborn bíboros, bécsi érsek elegge liberalisnak, mar elfogadhatatlannak tunik..

    (B)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mirjam, mutasd meg légyszíves azt kánont, amely kimondja, hogy: aki lufikat ereget a szentmise közben és papír cetliken különféle kéréseket intéz általuk az Istenhez, a mise után pedig légpuskával lövi le őket a műemlék templom menyezetéről ill. hupikék színű miseruhában misézik, az anathema sit. Innentől kezdve a lufis mise is mise. Van még kérdésed? :-) Különben köszönöm ezt a tanulságos videót!

    VálaszTörlés
  3. Balázs! Schönborn korábbi akciója szerintem aggasztóbb, amikor ugyanis a tradícionalistának vélt Gerhard Maria Wagner linzi megyés plébánost a pápa kinevezte püspökké, Schönborn és püspöktársai levelet intéztek a Szentatyához, melyben többek közt figyelmeztették, hogy ha legközelebb Ausztriában szeretne új püspököt jelölni, nos előbb kérdezze meg őket.

    A témáról itt lehet olvasni:

    http://www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0901/linz2.htm

    majd:

    http://www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0901/linz3.htm

    VálaszTörlés
  4. Schönbi diszkós miseruhája XVI. Benedek ausztriai látogatására készült, Pietro Marini azóta (jogosan) eltávolított pápai szertartásmester találmánya. Valahol olvatam, hogy a Szentatya eléggé kellemetlenül érezte magát a diszkréten batikolt "remekműben".
    Pietro Marinihez nem kell kommentet fűzni. Christoph Schönbornért meg kár, mert normális ember lenne, de sajnálatos, hogy ilyen jellegű rendezvényhez is adja az arcát.

    VálaszTörlés
  5. Schönborn bíboros egy nagyon jó homíliát mondott a pécsi egyházmegye millenniumi szentmiséjén. Függetlenül ettől a formailag nekem semmilyen elemében sem vonzó ifjúsági misétől, az akkori pécsi intései "ültek".

    VálaszTörlés
  6. Erdélyben a melegtábor prímel hátborzongatóan giccses, több színben játszó műselyem drapériából készült "miseruhák" használatában!

    VálaszTörlés